Aan de slag voor je werkgever of opdrachtgever tijdens een workation? Door corona is dit een mogelijkheid die al snel normaal is geworden. Onder de zzp’ers is een workation al hot maar ook als werkgever is het interessant om een workation te organiseren of in je secundaire arbeidsvoorwaarden mee te nemen als mogelijkheid. 

Als werkgever wil je loyale en tevreden medewerkers. Tegenwoordig is werkgeluk een belangrijke voorwaarde van een medewerker om te blijven bij een bedrijf of te kiezen voor een andere job. Gelukkige en loyale medewerkers staan synoniem aan betere resultaten. Door, als werkgever, op afstand werken te faciliteren geef je de medewerkers veel vertrouwen en waardering. Potentiele nieuwe medewerkers kijken hier ook naar en zullen eerder geneigd zijn bij een bedrijf te solliciteren waar op afstand werken een mogelijkheid is. Als bedrijf heb je dan toch een streepje voor. 

Wat levert het op als je op afstand werken (workations) gaat faciliteren in je bedrijf?

 • Energie en motivatie
 • Blije en loyale medewerkers
 • Inspiratie; een andere (werk) omgeving prikkelt de zintuigen
 • Betere focus
 • Ruimte voor reflectie en groei
 • Teambuilding
 • Balans werk- en privé

Of een workation al dan niet zakelijk aftrekbaar is, is volledig afhankelijk van jouw specifieke situatie. De belastingdienst zal bijvoorbeeld kijken naar het soort werk dat je doet en de inhoud van het programma. Ook is het belangrijk hoeveel kosten je al hebt gemaakt in een jaar. Aan de hand van deze variabelen wordt er een besluit genomen. Vaak wordt een georganiseerde workation gezien als studiereis. Dit valt in dezelfde categorie als representatie (kosten van recepties en relatiegeschenken), congressen en seminars. Ook reis- en verblijfskosten vallen hierbinnen. Een workation bij Ferragudo Dreams valt hier ook onder. Voor dit soort kosten geldt een drempel van 4.700 euro. Als ondernemer kun je er ook voor kiezen om voor de inkomstenbelasting 80% van de totale kosten af te trekken in je aangifte. Let hierbij wel op dat je voor de reis- en verblijfskosten maximaal 1.500 euro mag aftrekken. 

Wat bied ik jou?

Ik ben een workation expert en Portugal-addict. Momenteel werk ik ca. 6 maanden per jaar zelf ook vanuit Ferragudo, de andere 6 maanden werk en woon ik in Nederland. De workations organiseer ik voor bedrijven, particulieren, teams, clubs etc. en ik ontzorg de klant volledig door al het regelwerk op mij te nemen zodat je zeker weet dat de workation succesvol wordt. 

Na de aanvraag neem ik contact op met de klant om de wensen (en eisen) te inventariseren. Ik stem de locatie af op de wensen en stel daarna het programma op en verzorg reserveringen etc. De locaties zijn van zeer goede kwaliteit en hebben goede werkplekken en goede wifi (door heel Ferragudo ligt gasvezel). Ik heb met alle aangesloten locaties goede samenwerkingen en er zijn veel mogelijkheden. 

Wij hebben locaties van 2 tot 12 personen. Wil je gezamenlijk in één grote villa? Of liever in afzonderlijke studio’s of appartementen? Het is allemaal mogelijk. Ik kijk naar de wensen van de klant en zoekt de locatie erbij die het beste aansluit. Uiteraard ontvang je vooraf foto’s van de locatie alsmede een prijsopgave. 

Ferragudo Dreams is geen reisbureau maar meer een community. Wij bieden meer dan alleen een fijne werkplek ‘home-away-from-home’. Het aangaan van waardevolle verbindingen met elkaar is voor ons zeer belangrijk. De netwerkborrel die wij organiseren voor de ‘workationers’ met lokale ondernemers is bij uitstek geschikt om ook het Portugese netwerk te vergroten en nieuwe mensen te leren kennen. 

Wij hebben ook onze eigen producten, zoals waterflesjes, hoodies, tasjes etc. en we hebben waardevolle samenwerkingspartners in Nederland en Portugal om de workations tot een onvergetelijke ervaring te maken. 

Ferragudo, Algarve Portugal

Onze workations vinden plaats in het prachtige, authentieke plaatsje Ferragudo. Ik kom al sinds 2011 in dit heerlijke dorp en het gevoel wat Ferragudo mij geeft, is onbeschrijflijk. Ik heb inmiddels een mooi netwerk opgebouwd en daardoor kan ik mooie locaties en leuke activiteiten aanbieden. Ik werk met een aantal vaste locaties op diverse plekken in Ferragudo (aan het strand, in het dorp). Daarnaast werk ik samen met een aantal restaurants in Ferragudo en kunnen ‘workationers’ vouchers kopen voor deze restaurants.

De Algarve beslaat de gehele breedte van het zuidelijkste stuk Portugal. Hoewel de Algarve de populairste vakantiebestemming binnen Portugal is, is nog niet de gehele regio opgeslokt door het massatoerisme en zijn er zeker landinwaarts nog vrij veel authentieke dorpen en gehuchten te vinden. Dit maakt het voor veel expats en ondernemers ook erg aantrekkelijk om hier een tijd te wonen en werken. Dit maakt de ‘vibe’ in dit deel van Portugal erg aangenaam. In de Algarve kun je prachtig hiken, (kite)surfen, yoga beoefenen en nog veel meer! 

Jouw investering

Ik maak uiteraard graag een workation op maat maar we bieden ook pakketten aan. Deze kunnen worden aangevuld met activiteiten zoals sport(ieve) activiteiten, een fotoboek, diverse workshops, vouchers voor restaurants etc., de kosten hiervoor worden separaat berekend (zie de mogelijkheden in de menukaart, deze wordt toegestuurd wanneer je een workation boekt). De prijs van een groepspakket is afhankelijk van de locatie en de activiteiten en is op aanvraag beschikbaar. 

Groepspakket

 • In kaart brengen wensen en eisen, bijzonderheden etc. van de deelnemers
 • Advies bij vragen
 • Informatiefolder met tips over Ferragudo en omgeving
 • Toegang tot de groepsapp
 • Luxe accommodatie om te wonen en te werken
 • Transfer Faro-Ferragudo v.v.
 • Groepsactiviteiten

De groepsactiviteiten kunnen worden ingevuld naar eigen wens. De prijs van de pakketten is afhankelijk van de locatie en de activiteiten en is op aanvraag beschikbaar. 

Het is mogelijk in 2 termijnen te betalen mits de totaalsom 4 weken voor vertrek is voldaan. De kosten voor een verblijf in het midden/laagseizoen (januari t/m april en oktober t/m december) zijn lager dan in het hoogseizoen. In de maanden mei t/m september geldt een toeslag.

Bekijk hier de algemene voorwaarden van Ferragudo Dreams

Wil je meer informatie over de mogelijkheden, vul dan het contactformulier hieronder in en ik neem snel contact met je op.

Ik ontvang graag meer informatie over een workation voor bedrijven