Wat als werken niet langer een opgave is, maar een bron van inspiratie? Wat als werkgeluk niet langer een luxe, maar een essentiële voorwaarde is voor het behouden van tevreden en loyale medewerkers? Door remote werken / workations te faciliteren, geef je je medewerkers niet alleen het vertrouwen en de waardering die ze verdienen, maar inspireer je hen ook om hun volledige potentieel te benutten. Dit leidt tot meer energie, motivatie en betere focus, waardoor ze betere resultaten behalen en bijdragen aan het succes van je bedrijf.

Als werkgever heb je de verantwoordelijkheid om te zorgen voor het welzijn van je medewerkers en het bieden van een workation kan hierbij helpen. Het biedt niet alleen ruimte voor reflectie en groei, maar ook voor teambuilding en balans tussen werk en privé. Als bedrijf heb je dan een streepje voor bij potentiële nieuwe medewerkers die op zoek zijn naar een werkomgeving die hun werkgeluk ondersteunt.

Als workation expert en Portugal-addict, organiseer ik workations voor bedrijven, teams, clubs en particulieren. Ik ontzorg je volledig, door het regelwerk op mij te nemen en ervoor te zorgen dat je workation succesvol wordt. We hebben locaties van 2 tot 16 personen, waarbij we rekening houden met je wensen en eisen. Bij Ferragudo Dreams gaat het niet alleen om een fijne werkplek, maar ook om het aangaan van waardevolle verbindingen. We hebben ons eigen productassortiment en werken samen met waardevolle partners in Nederland en Portugal om van je workation een onvergetelijke ervaring te maken.

Ontdek het prachtige Ferragudo, Algarve Portugal, een authentiek dorpje waar je je thuis zult voelen.  Neem contact op en ontdek hoe je workation je kan inspireren en bijdragen aan het welzijn en de prestaties van je medewerkers.

Praktische zaken

Of een workation al dan niet zakelijk aftrekbaar is, is volledig afhankelijk van jouw specifieke situatie. De belastingdienst zal bijvoorbeeld kijken naar het soort werk dat je doet en de inhoud van het programma. Ook is het belangrijk hoeveel kosten je al hebt gemaakt in een jaar. Aan de hand van deze variabelen wordt er een besluit genomen. Vaak wordt een georganiseerde workation gezien als studiereis. Dit valt in dezelfde categorie als representatie (kosten van recepties en relatiegeschenken), congressen en seminars. Ook reis- en verblijfskosten vallen hierbinnen. Een workation bij Ferragudo Dreams valt hier ook onder. Voor dit soort kosten geldt een drempel van 4.700 euro. Als ondernemer kun je er ook voor kiezen om voor de inkomstenbelasting 80% van de totale kosten af te trekken in je aangifte. Let hierbij wel op dat je voor de reis- en verblijfskosten maximaal 1.500 euro mag aftrekken. 

Wat bied ik jou?

Ik ben een workation expert en Portugal-addict. Momenteel werk ik ca. 6 maanden per jaar zelf ook vanuit Ferragudo, de andere 6 maanden werk en woon ik in Nederland. De workations organiseer ik voor bedrijven, particulieren, teams, clubs etc. en ik ontzorg de klant volledig door al het regelwerk op mij te nemen zodat je zeker weet dat de workation succesvol wordt. 

Na de aanvraag neem ik contact op met de klant om de wensen (en eisen) te inventariseren. Ik stem de locatie af op de wensen en stel daarna het programma op en verzorg reserveringen etc. De locaties zijn van zeer goede kwaliteit en hebben goede werkplekken en goede wifi (door heel Ferragudo ligt gasvezel). Ik heb met alle aangesloten locaties goede samenwerkingen en er zijn veel mogelijkheden. 

Wij hebben locaties van 2 tot 16 personen. Wil je gezamenlijk in één grote villa? Of liever in afzonderlijke studio’s of appartementen? Het is allemaal mogelijk. Ik kijk naar de wensen van de klant en zoekt de locatie erbij die het beste aansluit. Uiteraard ontvang je vooraf foto’s van de locatie alsmede een prijsopgave. 

Ferragudo, Algarve Portugal

Onze workations vinden plaats in het prachtige, authentieke plaatsje Ferragudo. Ik kom hier al sinds 2011 en heb een mooi netwerk opgebouwd, waardoor ik je de beste locaties en activiteiten kan aanbieden. Of je nu op zoek bent naar een gezamenlijke villa of een afzonderlijk appartement of studio, we hebben voor ieder wat wils: ik werk met een aantal vaste locaties op diverse plekken in Ferragudo (aan het strand, in het dorp). Daarnaast werk ik samen met lokale experts en restaurants in Ferragudo om de ‘workationers’ een zo optimaal mogelijke ervaring te laten beleven.

De Algarve beslaat de gehele breedte van het zuidelijkste stuk Portugal. Hoewel de Algarve de populairste vakantiebestemming binnen Portugal is, is nog niet de gehele regio opgeslokt door het massatoerisme en zijn er zeker landinwaarts nog vrij veel authentieke dorpen en gehuchten te vinden. Dit maakt het voor veel expats en ondernemers ook erg aantrekkelijk om hier een tijd te wonen en werken. Dit maakt de ‘vibe’ in dit deel van Portugal erg aangenaam. In de Algarve kun je prachtig hiken, (kite)surfen, yoga beoefenen en nog veel meer! 

Jouw investering

Ik maak uiteraard graag een workation op maat maar we bieden ook pakketten aan. Deze kunnen worden aangevuld met activiteiten zoals sport(ieve) activiteiten, een fotoboek, diverse workshops, vouchers voor restaurants etc., de kosten hiervoor worden separaat berekend (zie de mogelijkheden in de menukaart). De prijs van een groepspakket is afhankelijk van de locatie en de activiteiten en is op aanvraag beschikbaar. 

Groepspakket

 • In kaart brengen wensen en eisen, bijzonderheden etc. van de deelnemers
 • Advies bij vragen
 • Informatiefolder met tips over Ferragudo en omgeving
 • Toegang tot de groepsapp
 • Luxe accommodatie om te verblijven en te werken
 • Transfer Faro-Ferragudo v.v.
 • 2 groepsactiviteiten:
  • Diner bij Ferragudu’s Terrace (tasting menu vis/seafood) of Restaurante O Velho Novo (vlees/vis-typisch Portugees)
  • Caves & Dolphins by Wildwatch Algarve, trip 2,5 uur by boat óf Paddle Board (sup)tour door Waterflow Experience, trip van 2 uur.

Exclusief:

 • Meer/andere activiteiten. Zie opties in de menukaart of vraag organisator
 • Maaltijden (ontbijt, lunch, diner)
 • Vliegticket
 • Reis-en annulerings-verzekering
 • Organisatiekosten á € 300,00 per boeking (excl. 21% btw)

De groepsactiviteiten, die niet inclusief zijn, kunnen worden ingevuld naar eigen wens. De prijs van de pakketten is afhankelijk van de locatie en de activiteiten en is op aanvraag beschikbaar. 

Het is mogelijk in 2 termijnen te betalen mits de totaalsom 4 weken voor vertrek is voldaan. De kosten voor een verblijf in het midden/laagseizoen (januari t/m april en oktober t/m december) zijn lager dan in het hoogseizoen. In de maanden mei t/m september geldt een toeslag.

Bekijk hier de algemene voorwaarden van Ferragudo Dreams

Wil je meer informatie over de mogelijkheden, vul dan het contactformulier hieronder in en ik neem snel contact met je op.

Ik ontvang graag meer informatie over een workation voor bedrijven